Riparit

 

 

 

 


TIETOA VUODEN 2015 RIPPIKOULUISTA

Ennakkotapaamiset

 

Teimme la 29.11. kaikille rippikouluryhmille yhteisen retken Isojoen Monitoimitalolle konserttitapahtumaan. Se oli kaikille yhteinen osa rippikoulun opetussuunnitelmaa. Jos et päässyt, tule mukaan rippikoululauantaihin 31.1. klo 14-17.

Ulkoläksyjen suorittaminen

Ulkoläksyt ja merkinnät tarkistetaan ennen leirille tuloa. Täytetty riparipassi on oltava palautettuna talvileiriläisillä 31.1.2015 mennessä ja kesäleiriläisille ja päivärippikoululaisilla 30.4.2015. Jos ulkoläksyjä ei ole suoritettu kyseiseen päivään mennessä, rippikouluun ei pääse, vaan siirtyy suorittamaan rippikoulun ensi vuonna. Ulkoläksyjen suoritusmahdollisuuksia on joka viikko torstaisin oloilloissa ja perjantaisin klubi-illoissa. Opettele etukäteen kaikki tai haluamasi osa ulkoläksyistä, ja tule näyttämään osaamisesi. Jos sinulla on vaikeuksia ulkoläksyjen kanssa, ota yhteyttä Henrikaan tai Juhaniin. Ulkoläksyt löytyvät tämän monisteen toiselta puolelta. Vihjeenä harjoittelemiseen: älypuhelimeen voi asentaa Ulkoläksyt sekaisin –pelin, jota voi käyttää opettelemiseen. Huomaa kuitenkin, että siellä on vain osa ulkoläksyistä.

Riparipassi

Merkintöjä tulee olla seuraavasti: Merkintä opettavasta jumalanpalveluksesta, 5 jumalanpalvelusmerkintää ja 6 muuta merkintää.

Jumalanpalvelusmerkintöjä saa sunnuntain jumalanpalveluksista, joita on kirkossa sunnuntaisin klo 10, kyläkirkoista ja Tuomasmessuista, joista löytyy lisää tietoja Tejukasta ja täältä: http://www.teuvanseurakunta.fi/fi/content/ajankohtaista.

Muita merkintöjä saa kaikesta seurakunnan toiminnasta. Tietoja löytyy Tejukasta ja osoitteesta http://www.teuvanseurakunta.fi/fi/content/ajankohtaista . Erityisesti nuorille järjestettyä toimintaa ovat torstaiset oloillat nuorisotalolla klo 18-19 ja klubilla perjantaisin järjestettävät hartaudet klo 18.30.

Osallistumalla yhteisvastuun lipaskeräykseen on mahdollista saada kahden tunnin vuoron tekemällä kaksi merkintää muut merkinnät –osioon. Ilmoittautuminen Henrikalle.

Miten kirkossa ollaan

Jumalanpalveluksessa istutaan vasemman puoleisissa etupenkeissä. Kirkkoon tultaessa pojat ottavat lakin päästään. Ota kynä mukaan.

Kirkkoon tullaan hiljentymään ja olemaan lähellä Jumalaa. Silloinkin, kun ei ole kovin hiljainen fiilis, anna muille jumalanpalveluksessa oleville rauha hiljentyä. Laita kännykkä äänettömälle ja pidä se taskussa tai laukussa. Ota virsikirja kirkon ovelta mukaasi ja laula mukana. Jumalanpalvelukseen kuuluu musiikkia, älä tuo omia. Merkintä annetaan jumalanpalvelukseen osallistumisesta, ei penkissä pyörimisestä ja häiritsemisestä.

Rippikouluvaihtoehdot

Leirien hinta on 70 euroa. Päivärippikoulu on ilmainen

Talvileiri 23.2-1.3. Virroilla Marttisen nuorisokeskuksessa yhteensä maks. 30 leiriläistä, tarvittaessa kaksi opetusryhmää

Kesäleiri 6.7.-12.7. samassa Marttisen nuorisokeskuksessa. yhteensä maks.  20 hlö

Päivärippikoulu arkipäivisin klo 9-15 Teuvan seurakunnan nuorisotalolla 1.6.-12.6.

 

Konfirmaatiovaihtoehdot


Talvirippikoululaisille:

5.4. Pääsiäissunnuntai klo 10 Ensisijaisesti talvileiri

 

Kaikille:

26.7. Ensisijaisesti päivärippikoulu

6.9. Ensisijaisesti kesäleiri

 

Jokainen konfirmaatio on ensisijaisesti jonkin ryhmän konfirmaatio. Silti jokainen voi valita itselleen sopivan ajankohdan rippijuhlalleen, kunhan se on oman leirin tai päiväkoulun jälkeen. Ilmoittautumislomakkeeseen on saanut merkitä, mihin konfirmaatioon osallistuu. Jos haluat muuttaa konfirmaatiopäivääsi, ota yhteyttä Henrika Hyttinen-Koposeen (henrika.hyttinen-koponen (a) evl.fi, 0408343956) 

ILMOITTAUTUMINEN

Jos et päässyt rippikoulun infotilaisuuteen tai hukkasit ilmoittautumislomakkeen, niitä saa kirkkoherranvirastosta ja seurakunnan nettisivulta. Ilmoittautumislomakkeet palautetaan kirkkoherranvirastoon joko postitse tai sen aukioloaikoina. Rippikouluilmoittautuminen päättyy 24.10. klo 13.00. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu.

Leirien maksimikoot perustuvat leirikeskuksen kapasiteettiin ja työntekijöiden määrään liittyviin turvallisuussäännöksiin. Emme valitettavasti pysty joustamaan tästä ja sen takia emme myöskään pysty takaamaan, että pääset juuri sille leirille, jolle haluat. Ryhmäjaossa otetaan huomioon painavat henkilökohtaiset perusteet, jotka on esitettävä jo ilmoittautumislomakkeessa. Kaikilta voi löytyä hyviä perusteita ja silloin joudumme suorittamaan arvonnan. Ryhmäjako ilmoitetaan seurakunnan nettisivulla 30.10. ja koulun ilmoitustaululla. Myöhemmin leirien välillä voi vaihtaa vain, jos leirille on jäänyt tilaa. _______________________________________________________________________________________

 


Ulkoläksyt:

Isä meidän

Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös maan päällä niin kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

Herran siunaus

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä. Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon teille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, Aamen.

Uskontunnustus

Minä uskon Jumalaan,
Isään, Kaikkivaltiaaseen,
taivaan ja maan Luojaan,

ja Jeesukseen Kristukseen,
Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme,
joka sikisi Pyhästä Hengestä,
syntyi neitsyt Mariasta,
kärsi Pontius Pilatuksen aikana,
ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin,
astui alas tuonelaan,
nousi kolmantena päivänä kuolleista,
astui ylös taivaisiin,
istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella
ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita,

ja Pyhään Henkeen,
pyhän yhteisen seurakunnan,
pyhäin yhteyden,
syntien anteeksiantamisen,
ruumiin ylösnousemisen
ja iankaikkisen elämän.

10 käskyä

1.       Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.

2.       Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.

3.       Pyhitä lepopäivä.

4.       Kunnioita isääsi ja äitiäsi.

5.       Älä tapa.

6.       Älä tee aviorikosta.

7.       Älä varasta.

8.       Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.

9.       Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.

10.    Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

Kaste- ja lähetyskäsky

Minulle on annettu kaikki valta
taivaassa ja maan päällä.
Menkää siis ja tehkää kaikki kansat
minun opetuslapsikseni:
kastakaa heitä
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea,
mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa.
Ja katso, minä olen teidän kanssanne
kaikki päivät maailman loppuun asti.

Pienoisevankeliumi

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

LiiteKoko
RIPPIKOULUILMOITTAUTUMINEN 2014.docx15.01 Kt