Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on vuoden kestävä matka, jolla tutustutaan seurakunnan toimintaan ja kristilliseen uskoon. Näiltä sivuilta löydät tietoa rippikouluista.

Vuoden 2015 rippikoulujen intensiivijaksot

• Talvileiri 23.2-1.3. Virroilla Marttisen nuorisokeskuksessa yhteensä maks. 30 leiriläistä, kaksi opetusryhmää
  • Kesäleiri 6.7.-12.7. samassa Marttisen nuorisokeskuksessa. yhteensä maks.  20 hlö
  • Päivärippikoulu arkipäivisin klo 9-15 Teuvan seurakunnan nuorisotalolla 1.6.-12.6.

Leirien hinta on 70 euroa. Päivärippikoulu on ilmainen.

Ilmoittautuminen rippikouluihin on päättynyt, mutta kesän ryhmiin mahtuu sekä leirille että päivärippikouluun.

Tietoa konfirmaatioista löytyy täältä ->

Ennen intensiivijaksoa

Ulkoläksyjen suorittaminen

Ulkoläksyt ja merkinnät tarkistetaan ennen leirille tuloa. Täytetty riparipassi on oltava palautettuna talvileiriläisillä 31.1.2015 mennessä ja kesäleiriläisille ja päivärippikoululaisilla 30.4.2015. Jos ulkoläksyjä ja merkintöjä ei ole suoritettu kyseiseen päivään mennessä, rippikouluun ei pääse, vaan siirtyy suorittamaan rippikoulun ensi vuonna. Ulkoläksyjen suoritusmahdollisuuksia on joka viikko torstaisin oloilloissa ja perjantaisin klubi-illoissa. Opettele etukäteen kaikki tai haluamasi osa ulkoläksyistä, ja tule näyttämään osaamisesi. Jos sinulla on vaikeuksia ulkoläksyjen kanssa, ota yhteyttä Henrikaan tai Juhaniin. Ulkoläksyt löytyvät täältä ->.

Vihjeenä harjoittelemiseen: älypuhelimeen voi asentaa Ulkoläksyt sekaisin –pelin, jota voi käyttää opettelemiseen. Huomaa kuitenkin, että siellä on vain osa ulkoläksyistä.

Riparipassi

Merkintöjä tulee olla seuraavasti: Merkintä opettavasta jumalanpalveluksesta, 5 jumalanpalvelusmerkintää ja 6 muuta merkintää.

Jumalanpalvelusmerkintöjä saa sunnuntain jumalanpalveluksista, joita on kirkossa sunnuntaisin klo 10, kyläkirkoista ja Tuomasmessuista, joista löytyy lisää tietoja Tejukasta ja tapahtumakalenterista ->

Muita merkintöjä saa kaikesta seurakunnan toiminnasta. Tietoja löytyy Tejukasta ja tapahtumakalenterista ->  Erityisesti nuorille järjestettyä toimintaa ovat torstaiset oloillat nuorisotalolla klo 18-19 ja klubilla perjantaisin järjestettävät hartaudet klo 18.30.

Käyttäytyminen kirkossa

Jumalanpalveluksessa istutaan vasemman puoleisissa etupenkeissä. Kirkkoon tultaessa pojat ottavat lakin päästään. Ota kynä mukaan.

Kirkkoon tullaan hiljentymään ja olemaan lähellä Jumalaa. Silloinkin, kun ei ole kovin hiljainen fiilis, anna muille jumalanpalveluksessa oleville rauha hiljentyä. Laita kännykkä äänettömälle ja pidä se taskussa tai laukussa. Ota virsikirja kirkon ovelta mukaasi ja laula mukana. Jumalanpalvelukseen kuuluu musiikkia, älä tuo omia. Merkintä annetaan jumalanpalvelukseen osallistumisesta, ei penkissä pyörimisestä ja häiritsemisestä.

Henrika Hyttinen-Koponen

Juhani Metsäranta