Piispantarkastus: perusasiat hyvin, tulevaisuudessa haasteita

25.2.2018 14.37

Kuvassa pöydän ääressä istuvat notaari Auli Härkönen, asessori Elina Tourunen ja piispa Simo Peura

Piispa Simo Peura vieraili tänä viikonloppuna Teuvan seurakunnassa tarkastamassa sen toimintaa. Hänen apunaan oli pappisasessori Äänekosken kirkkoherra Elina Tourunen ja notaari Seinäjoen seurakuntapastori Auli Härkönen.

Perjantaina Elina Tourunen ja Auli Härkönen olivat mukana paneelikeskustelussa koululla. Keskustelemassa oli lisäksi nuoria ja nuorisotyönohjaaja Juhani Metsäranta. Nuorten kysymykset kertoivat syvällisestä pohdinnasta.

Päivän aikana Tourunen ja Härkönen olivat mukana neuvottelemassa kuntapäättäjien kanssa, tutustuivat seurakunnan lähetystyön kirpputoriin ja M-partnersiin. Hoivakoti Tamminiityssä pidettiin seurata. Piispa Simo Peura ei päässyt paikalle perjantaina sairastumisen vuoksi.

Lauantaina piispa, asessori ja notaari sekä työyhteisökonsultteina toimineet sairaalapastorit Tarja Autio ja Tapani Renko tapasivat työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia ja keskustelivat heidän kanssaan seurakunnan tilanteesta.

Sunnuntaina piispantarkastus päättyi messuun, lähetyslounaaseen ja piispantarkastuksen loppulausuntoihin. Lausunnoissaan pappisasessori Elina Tourunen ja piispa Simo Peura kiittelivät Teuvan seurakuntaa siitä, että täällä perusasiat on hoidettu hyvin. Samoin Teuvan seurakunta palautetta hyvästä luottamushenkilöiden ja työntekijöiden yhteistyöstä, ja molemmat kiittelivät työntekijöitä ammattitaitoisesta toiminnasta, ahkeruudesta ja sitoutumisesta työhön.

Teuvan seurakunnan tilanne on tällä hetkellä hyvä, mutta verotulojen lasku todennäköisesti jatkuu myös tulevaisuudessa muuttoliikkeen jatkuessa ja väestörakenteen muuttuessa vanhuspainotteisemmaksi. Lisäksi välttämätön kirkon remontti aiheuttanee seurakunnalle velkaa. Tämä tuo todennäköisesti tarpeen lähivuosina vähentää eläköitymisen kautta ainakin yksi henkilötyövuosi. Tämä tarkoittanee kaikkien työntekijöiden toimenkuvien muutoksia ja joidenkin toimintojen lakkauttamista.

« Uutislistaukseen