Teuvan kirkko

Porvarintie 44, 64700 TEUVA

Avoinna sopimuksen mukaan.

Teuvan kirkko

Kirkossa pidetään säännöllisesti seurakunnan jumalanpalveluksia ja muita kirkollia tilaisuuksia.

Teuvan vuonna 1953 valmistuneen kirkon on suunnitellut arkkitehti Elsi Borg. Hänen käsialaansa on myös saarnatuoli. Teuvan kirkko on tunnettu ainoasta taiteilija Tove Janssonin maalaamasta alttaritaulusta. Jeesuksen vertauksen "Kymmenen neitsyttä" Jansson on alttaritauluksi ikuistanut vuonna 1953. Apostoli Paavalia, evankelistoja ja Moosesta esittävät puuveistokset on veistänyt T.J. Korpi. Kirkon krusifiksin tekijää ei tunneta. Karjalan Lumivaaran kirkkoon valmistetut kattokruunut lähtetettiin sodan vuoksi Teuvalle. Teuvan kirkkoon ne asetettiin vuonna 1978.

Mekaanisten, kaksisormioisten, 19-äänikertaisten urkujen disposition on suunnitellut urkutaiteilija Aimo Känkänen ja julkisivun Carl-Johan Slotte. Urut on valmistanut Urkurakentamo Veikko Virtanen. Urut vihittiin käyttöön tammikuussa 1994. Kirkko peruskorjattiin 1993-1994.

Kirkkoon mahtuu 700 henkilöä. Kirkon varaamiseksi perhejuhliin (ristiäiset, häät) tai hautajaisiin ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon (06) 266 0300. Konserttien tai hengellisten tilaisuuksien järjestämiseksi kirkossa ota yhteyttä kirkkoherra Lauri Annalaan (050 595 8781). Kirkossa on pyörätuoli.

Kirkon alakerrasta, alasalista, löytyvät seurakunnan päiväkerhotilat, ja kirkon yhteydessä on seurakuntasali.

Kirkon läheisyydessä on parkkipaikka.

Porvarintie 44, 64700 TEUVA

Pyhäpäivän aihe: Jeesus, parantajamme