Nuorille

 

Viikottainen toiminta lukuvuosien aikana

Säännöllistä toimintaa on yleensä joka viikko, mutta poikkeuksia löytyy. Tarkimman tiedon saat tapahtumakalenterista -> hakemalla hakusanalla nuoret

Oloillat

Oloiltoja järjestetään torstaisin, paitsi syyslomaviikolla ja hiihtolomalla.

Oloilloissa seurakunnan nuorisotalolla torstaisin klo 18-19 voi pelailla pingistä tai biljardia ja olla. Illan päätteeksi on hartaus. Oloiltoja on lähes joka viikko lukuvuosien aikana. Poikkeuksien varalta tarkista tapahtumakalenterista.

Isoskoulutus

Miksi isoseksi?

 • Pääset ensi vuonna isoseksi tekemään seuraavan ikäluokan leiristä mahtavan ja kerhoihin kerhonohjaajaksi
 • Saat isostodistuksen, josta voi olla hyötyä työ– tai opiskelupaikkaa hakiessa
 • Työkokemusta
 • Pääset isosleireille - jos rippileirillä oli kivaa, isosleirillä on vielä monta kertaa kivempaa

Mitä isoskoulutukseen kuuluu?

 • Isoskoulutusiltoja noin joka toinen viikko
 • Isosleirejä
 • Matka Maata Näkyvissä -festareille
 • Osallistuminen kerhonohjaajapäiville
 • Tehtävään siunaaminen ja todistusten jako jumalanpalveluksen yhteydessä

Miten pääsen mukaan?

Ilmoittaudu Juhanille

Rippikouluilmoittautuminen päättynyt

Rippikouluryhmät on jaettu, ja kirjeet ilmoittautuneille on lähetetty 19.10.2019. Jos haluat ilmoittautua vielä, tilaa on leirillä 3 ja päivärippikoulussa.

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu on kirkon kasteopetusta, jossa tutustutaan siihen uskoon ja seurakuntaan, johon kaste liittää. Rippikoulun sisältöä ja kestoa säätelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippikoulun opetussuunnitelma. Rippikoulu on paitsi kristillisen uskon sisältöjen oppimista ja oman elämän ja kasvun pohtimista, myös ainutlaatuinen, hauska ja mieleenpainuva aika elämässä.

Rippikoulu koostuu kahdesta osasta: seurakuntaan tutustumisjaksosta, jonka aikana opetellaan seurakunnan toimintaan osallistumisen kannalta tärkeitä rukouksia ja raamatunkohtia, ja käydään seurakunnan tilaisuuksissa. Tältä jaksolta kerätään riparipassin merkinnät. Toinen osa on rippileiri tai päivärippikoulu.

Rippikoulun päätyttyä nuorella on mahdollisuus osallistua konfirmaatioon. Tietoa konfirmaatioista löytyy täältä ->

Rippikouluvaihtoehdot

Leirien hinta on 100 euroa. Päivärippikoulu on ilmainen. Perheen talousvaikeuksien takia on mahdollista anoa vapaaoppilaspaikkaa kirkkoherra Lauri Annalalta.

Rippikoulut

 • Rippileiri 1 24.6.-30.6.2019 Karijoen vanhalla myllyllä

 • Rippileiri 2 8.7.-17.72019 Karijoen vanhalla myllyllä

 • Rippileiri 3 22.7.-28.7.2019 Karijoen vanhalla myllyllä

 • Päivärippikoulu arkipäivisin ma 3.6.- pe 14.6.2019 9-15 Teuvan seurakunnan nuorisotalolla

Konfirmaatiopäivät Karijoen kirkossa

 • 23.6.2019 ensisijaisesti päivärippikoulu

 • 7.7.2019 ensisijaisesti leiri 1

 • 21.7.2019 ensisijaisesti leiri 2

 • 4.8.2019 ensisijaisesti leiri 3

Konfirmaatiot järjestetään tänä vuonna Karijoen kirkossa, koska Teuvalla ei ole muuta konfirmaatioon soveltuvaa tilaa.

Ilmoittautumislomake löytyy täältä->

Huom! Ilmoittautumislomakkeessa konfirmaatiopäivä rastitetaan erikseen, koska voit ilmoittautua muuhun kuin ensisijaisesti saman rippikouluryhmän konfirmaatioon, kunhan konfirmaatio on leirin tai päivärippikoulun jälkeen.

Kysymyksiä?

Vastaukset kysymyksiin liittyen rippikoulupassiin, ilmoittautumiseen ja ryhmäjakoon saa Juhani Metsärannalta.

Kuvassa on etualalla Raamattu, taaempana pingismailat ja pallo sekä säkkituoleja
 

Seurakuntaan tutustuminen rippikoulussa

Etukäteen opeteltavat rukoukset ja raamatunkohdat

Rippikouluvuoden aikana opetellaan kristillisen uskon tärkeimmät rukoukset ja keskeisimmät sisällöt ulkoa.  Nuori opettelee etukäteen haluamansa osan ulkoläksyistä, ja tule näyttämään osaamisensa torstaisin oloiltoihin nuorisotalolle. Jos ulkoläksyjen kanssa on vaikeuksia tai torstai-illat eivät sovi, ota yhteyttä Juhaniin.  Ulkoläksyt löytyvät täältä ->.

Ehtoollinen

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on otettu käyttöön Suuri ihme –niminen rippikoulun opetussuunnitelma. Suurin muutos on ehtoollisella käyminen jo rippikouluun tutustumisjakson aikana yhdessä rippikouluryhmän kanssa.

Rippikouluryhmä osallistuu yhdessä jumalanpalvelukseen, ja osallistuu siellä yhdessä ohjaajansa kanssa ehtoolliselle saatuaan ensin nuorten jumalanpalveluksessa opetusta ehtoollisesta. Kaikki tulevat alttarille, mutta nuori voi halutessaan tulla myös vain siunatuksi. Jos ryhmässä on joku, jota ei ole vielä kastettu, hän osallistuu ehtoolliselle vasta kasteen jälkeen.

Yhteiset seurakuntaan tutustumiset

Osana uutta rippikoulun opetussuunnitelmaa rippikouluryhmä kokoontuu yhteen useamman kerran jo seurakuntaan tutustumisjakson aikana. Jokainen osallistuu oman rippikouluryhmänsä kanssa kahteen teemapäivään ja yhteen ryhmän omaan oloiltaan ja omaan jumalanpalvelukseen. Ryhmän omasta jumalanpalveluksesta ja omasta oloillasta tulee merkintä rippikoulupassiin.

Rippikoulu alkaa nuorten jumalanpalveluksesta 23.9. klo 10.00. Nuorten jumalanpalvelus toimii samalla rippikoulun oppituntina jumalanpalveluksessa, joten se on kaikille pakollinen.

Lähetystyön ja diakoniatyön teemapäivät järjestetään keväällä ja niistä tulee kirje kotiin

Rippikouluryhmän oma oloilta

 • Päivärippikoulu 10.1.
 • Leiri 1 14.2.
 • Leiri 2 21.3.
 • Leiri 3 11.4.

Rippikouluryhmän oma jumalanpalvelus

 • Päivärippikoulu 20.1.
 • Leiri 1 24.2.
 • Leiri 2 31.3.
 • Leiri 3 28.4.

Riparipassi

Riparipassiin kootaan tiedot seurakuntaan tutustumisesta.

Merkintöjä riparipassiin tulee ulkoläksyistä, kuudesta jumalanpalveluksesta ja kuudesta muusta seurakunnan tilaisuudesta. Riparipassi on tehty useamman seurakunnan käyttöön, joten siinä on enemmän kohtia merkinnöille kuin meillä kerätään. Esimerkiksi tilaa on kymmenelle jumalanpalvelukselle, mutta meillä kerätään kuusi. Riparipassista löytyy myös erikseen kohdat kasteelle, vihkimisille ja hautajaisille, mutta niitä ei ole pakko olla.

Jumalanpalvelusmerkintöjä saa sunnuntain jumalanpalveluksista, joita on kirkossa lähes joka sunnuntai klo 10, kyläkirkoista, perhekirkoista ja Tuomasmessuista. Joulun ja pääsiäisen hartaudet kirkossa ovat myös jumalanpalveluksia. Muita merkintöjä saa kaikesta Teuvan seurakunnan toiminnasta paitsi jumalanpalveluksista. Erityisesti nuorille järjestettyä toimintaa ovat torstaiset oloillat nuorisotalolla klo 18-19. Sekä jumalanpalvelusten että oloiltojen ajankohdissa voi olla poikkeuksia, joten ne kannattaa tarkistaa aina etukäteen. Tiedot tilaisuuksista löytyvät Tejukasta ja seurakunnan nettisivuilta http://www.teuvanseurakunta.fi/tapahtumat/. Myös muiden Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien toiminnasta on mahdollista saada sekä jumalanpalvelusmerkintöjä että muita merkintöjä, mutta ulkoläksyt tulee suorittaa omassa seurakunnassa.

Riparipassit tarkistetaan ennen leirille tuloa. Täytetty riparipassi on oltava palautettuna päivärippikoululaisilla 30.4.2019. Jos ulkoläksyjä ei ole suoritettu kyseiseen päivään mennessä, rippikouluun ei pääse, vaan siirtyy suorittamaan rippikoulun ensi vuonna.

Käyttäytyminen kirkossa

Jumalanpalveluksessa istutaan vasemman puoleisissa etupenkeissä. Kirkkoon tultaessa pojat ottavat lakin päästään. Kirkkoon tullaan hiljentymään ja olemaan lähellä Jumalaa. Silloinkin, kun ei ole kovin hiljainen fiilis, anna muille jumalanpalveluksessa oleville rauha hiljentyä. Laita kännykkä äänettömälle ja pidä se taskussa. Ota virsikirja kirkon ovelta mukaasi ja laula mukana. Jumalanpalvelukseen kuuluu musiikkia, älä tuo omia. Merkintä annetaan jumalanpalvelukseen osallistumisesta, ei penkissä pyörimisestä ja häiritsemisestä.