Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta, jossa tutustutaan siihen uskoon ja seurakuntaan, johon kaste liittää. Rippikoulun sisältöä ja kestoa säätelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippikoulun opetussuunnitelma. Rippikoulu on paitsi kristillisen uskon sisältöjen oppimista ja oman elämän ja kasvun pohtimista, myös ainutlaatuinen, hauska ja mieleenpainuva aika elämässä.

Rippikoulu koostuu kahdesta osasta: seurakuntaan tutustumisjaksosta ja intensiivijaksosta. Seurakuntaan tutustuminen alkaa syksyllä ja kestää intensiivijaksoon asti. Tänä aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja jumalanpalveluselämään. Intensiivijakso on joko rippileiri tai päivärippikoulu, joka sijoittuu kesään.

Rippikoulun päätyttyä nuorella on mahdollisuus osallistua konfirmaatioon. Tietoa konfirmaatioista löytyy täältä ->

Rippikouluvaihtoehdot

Leirien hinta on 100 euroa. Päivärippikoulu on ilmainen.
Perheen talousvaikeuksien takia on mahdollista anoa vapaaoppilaspaikkaa kirkkoherra Lauri Annalalta.

LEIRI- JA KONFIRMAATIOPÄIVÄT vuoden 2022 Rippikoululaisille:

Päivärippikoulu järjestetään nuorisotalolla 6.-10.6.2022 ja konfirmaatio 19.6.2022

Rippileiri 1: Leiri 28.2.-6.3.2022 Opintola B&B (Norinkylä) ja konfirmaatio 20.3.2022

Rippileiri 2: Leiri 13.-19.6.2022 Vanha Mylly (Karijoki) ja konfirmaatio 3.7.2022

Jos et ole saanut ilmoittautumislomaketta rippikouluun, voit ladata sen pdf-tiedostona tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntaan tutustuminen rippikoulussa

Rippikoulu on vuoden mittainen kokonaisuus joka huipentuu viikon lähijaksolla kesällä. Vuoden aikana nuori tutustuu seurakuntaan yhdessä oman ryhmänsä ja koko rippikouluikäluokan kanssa. Rippikoulukokonaisuuteen kuuluu tutustuminen oman seurakunnan toimintaan ja seuraavat tapaamiset ovat osa tätä kokonaisuutta. Jokaiselle rippikoulun suorittavalle nämä tapaamiset ovat pakollisia. Olethan yhteydessä Tiinaan, jos perheellänne on kysyttävää.

Ulkoläksyt

Rippikouluun kuuluu muutamia rukouksia ja katekismuksen kohtia ulkoläksyinä. Nämä ulkoläksyt suoritetaan rippileirillä/päivärippikoulussa intensiivijakson aikana. Jos perheellänne on huolia ulkoläksyjä koskien, ottakaa rohkeasti yhteys Tiinaan.

Ulkoläksyt: Uskontunnustus, Isä Meidän -rukous, Herran siunaus, pienoisevankeliumi ja 10 käskyä.

Ehtoollinen

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on otettu käyttöön Suuri ihme –niminen rippikoulun opetussuunnitelma. Opetussuunnitelmaan kuuluu ehtoollisella käyminen jo rippikouluun tutustumisjakson aikana yhdessä rippikouluryhmän kanssa. Jos ryhmässä on joku, jota ei ole vielä kastettu, hän osallistuu ehtoolliselle vasta kasteen jälkeen.

Jumalanpalvelukset ja käyttäytyminen kirkossa

Jumalanpalveluksessa käyttäydytään siihen kuuluvalla tavalla. Kirkkoon tultaessa pojat ottavat lakin päästään. Kirkkoon tullaan hiljentymään ja olemaan lähellä Jumalaa. Silloinkin, kun ei ole kovin hiljainen fiilis, anna muille jumalanpalveluksessa oleville rauha hiljentyä. Laita kännykkä äänettömälle ja pidä se taskussa. Jumalanpalvelukseen kuuluu musiikkia, älä tuo omia. Tullessasi kirkkoon voit ottaa virsikirjan kirkon ovelta mukaasi. Virsikirjan takaa voit seurata sanajumalanpalveluksen ja messun kaavaa, jos haluat tietää miten tilaisuus etenee. Saat tilaisuudesta enemmän irti silloin kun seuraat ja osallistut yhteisiin rukouksiin ja lauluihin.

Rippikouluvuoteen kuuluu kaksi yhteistä jumalanpalveluskäyntiä ja kaksi itsenäistä kirkkokäyntiä (ilmoitetaan leirikirjeen mukana).

Kirkossa on rippikoululaisille jumalanpalvelustehtävä, joka tulee täyttää ja palauttaa seurakunnan työntekijälle jumalanpalveluksen jälkeen. Seurakunnan työntekijä antaa sinulle riparipassiin merkin osallistumisestasi. Ota seuraavalla kerralla eri jumalanpalvelustehtävälappu kuin aikaisemmin.

puuristi, jonka päällä palaa tuikkuja