Rippikoulun ilmoittautuminen on päättynyt! Kirjeet valinnoista tulevat viimeistään marraskuun alussa.

Maata näkyvissä festivaali retken infon löydät täältä.

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta, jossa tutustutaan siihen uskoon ja seurakuntaan, johon kaste liittää. Rippikoulun sisältöä ja kestoa säätelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippikoulun opetussuunnitelma. Rippikoulu on paitsi kristillisen uskon sisältöjen oppimista ja oman elämän ja kasvun pohtimista, myös ainutlaatuinen, hauska ja mieleenpainuva aika elämässä.

Rippikoulu koostuu kahdesta osasta: seurakuntaan tutustumisjaksosta ja intensiivijaksosta. Seurakuntaan tutustuminen alkaa syksyllä ja kestää intensiivijaksoon asti. Tänä aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja jumalanpalveluselämään. Intensiivijakso on joko rippileiri tai päivärippikoulu, joka sijoittuu kesään.

Rippikoulun päätyttyä nuorella on mahdollisuus osallistua konfirmaatioon. Tietoa konfirmaatioista löytyy täältä ->

Rippikouluvaihtoehdot

Leirien hinta on 100 euroa. Päivärippikoulu on ilmainen. Perheen talousvaikeuksien takia on mahdollista anoa vapaaoppilaspaikkaa kirkkoherra Lauri Annalalta.

Rippikoulut:

HUOM! Rippikoulujen ajoissa oli virhe, leiri kestää maanantaista sunnuntaihin, toisin kuin tässä virheellisesti luki.

Päivärippikoulu nuorisotalolla 13.5./20.5./27.5. klo 15-17 ja 1.-5.6. klo 9-16 konfirmaatio 2.8.2020

1. Leiri 8.-14.6. konfirmaatio 9.8.2020

1. Leiri 22.-28.6. konfirmaatio 16.8.2020

Konfirmaatiot toteutuvat näillä näkyvin Teuvan omassa kirkossa.

Ilmoittautumislomakeeseen pääset tästä.

Huom! Kauhajoen seurakunta järjestää selkorippikoulun 27.7 - 31.7.2020 konfirmaatio Kauhajoen kirkossa 1.8.2020.

Jos perheellänne on kysyttävää rippikouluun liittyen, olkaa rohkeasti yhteydessä Annikaan!

Annika Wallenius 040 6881404 tai annika.wallenius@evl.fi

Seurakuntaan tutustuminen rippikoulussa

Rippikoulu on vuoden mittainen kokonaisuus joka huipentuu viikon lähijaksolla kesällä. Vuoden aikana nuori tutustuu seurakuntaan yhdessä oman ryhmänsä ja koko rippikouluikäluokan kanssa. Rippikoulukokonaisuuteen kuuluu tutustuminen oman seurakunnan toimintaan ja seuraavat tapaamiset ovat osa tätä kokonaisuutta. Jokaiselle rippikoulun suorittavalle nämä tapaamiset ovat pakollisia. Olethan yhteydessä Annikaan, jos perheellänne on kysyttävää.

Yhteinen rippikouluvuosi alkaa rippikoulun aloitusmessulla nuorisotalolla 7.11. klo 17. Samalla yhteinen aloitusmessu toimii jumalanpalvelus- ja ehtoollisopetuksena, joten se on kaikille pakollinen.

Nuorten kotiväelle on vanhempainilta nuorisotalolla 9.10 klo 17.30 ja rippikouluilmoittautumiset ovat samalla.

Syksyllä rippikoululaiset osallistuvat:

Maata näkyvissä festareille lauantaina 16.11

Seurakunta tarjoaa retken Maata näkyvissä festareille. Ilmoitathan välittömästi jos nuoresi ei jostain painavasta syystä pääse mukaan. Retkelle lähdetään kello 6 aamulla ja palataan myöhään yöllä. Lisätietoa retkestä vanhempainillassa.

Jouluvaellukselle pe 13.12. klo 18

Osallistumme koko rippikouluikäluokan kanssa yhdessä perinteiseen Pappilankankaan jouluvaellukseen. Samalla nuori tutustuu seurakunnan muuhun toimintaan.

Kevään tärkeät tapaamiset ja päivämäärät ilmoitamme lähempänä.

Ulkoläksyt

Rippikouluun kuuluu muutamia rukouksia ja katekismuksen kohtia ulkoläksyinä. Nämä ulkoläksyt suoritetaan rippileirillä/päivärippikoulussa intensiivijakson aikana. Jos perheellänne on huolia ulkoläksyjä koskien, ottakaa rohkeasti yhteys Annikaan.

Ulkoläksyt: Uskontunnustus, Isä Meidän -rukous, Herran siunaus ja 10 käskyä.

Ehtoollinen

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on otettu käyttöön Suuri ihme –niminen rippikoulun opetussuunnitelma. Opetussuunnitelmaan kuuluu ehtoollisella käyminen jo rippikouluun tutustumisjakson aikana yhdessä rippikouluryhmän kanssa.

Ehtoollisopetus annetaan yhteisesti rippikoulun aloitusmessussa 7.11. Sen jälkeen nuori saa osallistua messussa ehtoolliselle silloin, kun Annika tai Lauri ovat toimittamassa messua. Halutessaan nuori voi tulla alttarille vain siunattavaksi. Jos ryhmässä on joku, jota ei ole vielä kastettu, hän osallistuu ehtoolliselle vasta kasteen jälkeen.

Jumalanpalvelukset ja käyttäytyminen kirkossa

Jumalanpalveluksessa käyttäydytään siihen kuuluvalla tavalla. Kirkkoon tultaessa pojat ottavat lakin päästään. Kirkkoon tullaan hiljentymään ja olemaan lähellä Jumalaa. Silloinkin, kun ei ole kovin hiljainen fiilis, anna muille jumalanpalveluksessa oleville rauha hiljentyä. Laita kännykkä äänettömälle ja pidä se taskussa. Jumalanpalvelukseen kuuluu musiikkia, älä tuo omia. Tullessasi kirkkoon voit ottaa virsikirjan kirkon ovelta mukaasi. Virsikirjan takaa voit seurata sanajumalanpalveluksen ja messun kaavaa, jos haluat tietää miten tilaisuus etenee. Saat tilaisuudesta enemmän irti silloin kun seuraat ja osallistut yhteisiin rukouksiin ja lauluihin.

Rippikouluvuoteen kuuluu kaksi yhteistä jumalanpalveluskäyntiä ja kaksi itsenäistä kirkkokäyntiä (ilmoitetaan leirikirjeen mukana).

Ilmoitamme leirikirjeen mukana muutamia Jumalanpalveluspäiviä, joihin erityisesti kutsumme nuoria tulemaan. Jos nämä päivät eivät sovi perheellenne, voi nuori valita myös itse mihin tilaisuuteen hän osallistuu. Kutsumessut on kuitenkin rakennettu erityisesti nuoria ajatellen, ja siksi suosittelemme juuri niihin osallistumista.

Jumalanpalveluksen jälkeen Annika tai Lauri ottaa nimenne ylös ja laittaa merkinnän. Jos käyt jossakin muussa, kuin ilmoitetussa Jumalanpalveluksessa voit pyytää suntiolta merkinnän.

puuristi, jonka päällä palaa tuikkuja